Как работят QR кодовете за заведения?

QR code

QR кодовете са създадени през 1994 година от дъщерното дружество на Toyota – Denso Wave.  Те дължат своето съществуване на успеха на баркодовете, които само с едно сканиране са предоставят бързо и точно информация за всеки продукт. Но с времето се зародила необходимостта от кодове, които имат повече вариации и заемат по-малка площ за печат.

QR Code - Touch Menu APP

Така се появила и идеята за първите QR кодове. Като първоначалната им идея е била да с тях да се подпомогне производствения процес и проследяването на превозните средства и техните части. Затова и в тяхната основа стои  даването на „бърз отговор” и предоставяне на цялата необходима информация на потребителя.

QR кодовете и баркодовете са сходни, но QR кодовете съдържат повече информация. Те имат способността да задържат информация както хоризонтално, така и вертикално. Докато баркодовете използват само хоризонтална информация и вършат страхотна работа на супермаркети и магазини.

Съвременният QR код се състои от 7 части. Всяка част създава нещо като пикселен шаблон, който прилича на кръстословица. Всеки елемент има определена цел, която предава определена информация чрез кода. Така, когато потребителя сканира с телефона си кода, той  получава голямо количество информация на своето устройство.

QR кодовете имат много по-висока способност за прехвърляне на информация. Точно затова са в основаната на дигиталните менюта и привличат все повече заведения, плажни барове и хотели към използването им. Но освен това,  могат да се приложат успешно във всички сфери като търговията, логистиката и маркетинга.

Как работят QR кодовете за заведения?

Има много различни начини, по които можете да сканирате QR код за заведения и да получите достъп до дигиталното меню. По-голямата част от потребителите сканират тези кодове с камерата на телефона си. Но в зависимост от модела на телефона, можете да използвате и различни приложения и четци за QR код.

Приложенията за QR код са изключително лесни за използване. Единственото, което трябва да направите е да го инсталирате и да имате камера на телефона си. След това само трябва да отворите приложението, да насочите камерата към кода и да натиснете бутона. И кода автоматично ще се сканира и ще получите достъп до дигиталното меню на избраното заведение.

Ако имате iOS устройство, сканирането на QR код на заведенията става директно с камерата. Стъпките са почти идентични. Трябва да отворите камерата от началния екран или от менюто. Тук задължително трябва да сте избрали задната камера и да държите устройството, така че кода да се визуализира на екрана. След това устройството само ще разчете кода и ще Ви се появи известие. Трябва да го натиснете, за да получите достъп до съответното дигитално меню.

Ако телефонът Ви е Android, имате две възможности за сканиране на QR код на заведенията. Първият начин е като използвате вградения QR код четец във Viber. Тук единствената разлика е, че трябва да използвате Viber, за да сканирате кода. Вторият начин е чрез използване камерата на устройството като стъпките са идентични с вече описаните по-горе.

Това са всички начини, по които Вашите клиенти могат да получат достъп до дигиталното меню на Вашето заведение, плажен бар или хотел. Не забравяйте, че в ситуацията, в която се намираме дигиталното присъствие е много важно за всеки бизнес.

Ако сте готови да направите следващата крачка в развитието си, свържете се с нас на телефон: 0885 151 722.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *